Patroontekenen

Patroontekenen is een vak apart. In het verleden zijn er door ‘Atelier voor jou’ patroonteken cursussen gegeven. De ervaring leert echter dat veel cursisten het in deze tijd druk hebben, een drukke baan, kinderen, een druk sociaal leven, etc. Het volgen van een patroontekencursus vergroot je kennis en inzicht van het maken van kleding en is een mooie aanvulling op het naaien, maar vraagt ook veel aandacht, inzet en tijd. Voordat je écht zelfstandig met het patroontekenen aan de slag kunt, ben je een hele tijd, zo niet jaren verder. Vandaar dat ‘Atelier voor jou’ op zoek is gegaan naar nieuwe mogelijkheden, minder tijdrovend en gebruiksvriendelijk en kwam daarbij uit op het patroontekensysteem van Lutterloh.

Het Lutterloh patroontekensysteem – de basiscursus

Het Lutterloh patroontekensysteem is een duidelijk en gebruiksvriendelijk patroonteken-systeem, zowel voor gevorderden als voor beginners. In de basiscursus van 5 lessen maak je kennis met het Lutterloh patroontekensysteem en leer je het goed gebruiken.

Wat ga je doen in deze basiscursus?

  • je lichaamsmaten worden nauwkeurig opgemeten
  • je krijgt een goede uitleg van het systeem en weet na de cursus waar je bij het tekenen op moet letten
  • je gaat patronen tekenen van een eenvoudige top, een blouse, een rok, een jurk en als de tijd het toelaat, iets naar keuze

Het systeem gaat uit van de ‘gouden snit’. Alleen niet ieder lichaam is perfect op de gouden snit gebouwd en vaak zullen er wat kleine aanpassingen nodig zijn om het patroon en het kledingstuk perfect voor jouw lichaam te laten zijn.

Je leert in deze cursus

  • goed kijken naar je eigen lichaam en
  • deze informatie vertalen naar het patroontekenen
  • kledingstukken tekenen die helemaal zijn toegesneden op jouw lijf.

Met dit systeem maak je gebruik van de ontwerpen en modellen van het Lutterloh-patroontekensysteem. Je tekent dus in deze cursus niet je eigen ontwerpen. In een later stadium is het aanpassen van een ontwerp naar je eigen wensen (bijv. andere halslijn, andere kraag, andere mouwen, aanpassen lengte, etc.) een welkome toegevoegde waarde en niet moeilijk realiseerbaar.

Voor deze cursus is het noodzakelijk dat je het Lutterloh Patroontekensysteem in je bezit hebt. Heb je dit nog niet, dan kun je het tijdens de eerste les kopen voor € 119,00.

Cursusdata en tijden:

Zaterdag van 13.30 – 15.30 uur
Start op: 21 januari 2017
Vervolglessen op 28 januari, 4, 11 en 18 februari 2017

Prijs:

€ 100,00 voor 5 lessen van 2 uur (exclusief het Lutterloh patroontekensysteem)
€ 119,00 voor het Lutterloh Patroontekensysteem (basisboek met 280 modellen, 2 linealen, speciale meetlint voor het tekenen)

Privé workshop Lutterloh

Wil je liever een privé-workshop van 2 uur, deze is in overleg in te plannen.
Kosten voor een privé-workshop: € 50,00.

 

Atelier voor jou draait op SYS PlatformSYS Platform