Veel gestelde vragen - Atelier voor jou

Veel gestelde vragen

Kan ik gemakkelijk parkeren?

Er zijn gratis parkeerplaatsen voor de deur, in en om de wijk.

Is Atelier voor jou gemakkelijk bereikbaar?

Met de auto:
parkeren is gratis in en om de wijk, aan de Geestbrugkade zijn doorgaans wel plaatsen vrij.

Met het openbaar vervoer:
bereikbaar met tram 1 of 15 (halte Herenstraat, Rijswijk – richting Voorburg lopen en voor de brug rechtsaf)
bus 23 (komende vanuit Rijswijk is het halte Geestbrug; komende vanuit Voorburg is het halte Binckhorstlaan)
Ook vanaf station Voorburg met bus 23 te bereiken.

Met de fiets:
fietsen stallen voor het pand, er komt nog een fietsenstalling

Waar is de cursuslocatie?

Atelier voor jou heeft haar atelier op de 1e etage in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Geestbrugkade 32 te Rijswijk op de grens met Voorburg.

Geeft Atelier voor jou ook privéles?

Heb je een specifieke vraag, dan is het altijd mogelijk deze te stellen om samen de mogelijkheden te bekijken.

Geeft Atelier voor jou ook patroontekenen?

Tijdens de les wordt er gewerkt vanuit een basismodel of een patroon uit een raderblad. Deze worden naar jouw maten en wensen aangepast. Er zijn ook aparte patroontekenlessen, in korte modules.

Heeft u ook modellen en patronen?

Atelier voor jou is geabonneerd op Knip Mode, Burda en Ottobre en heeft daarnaast nog veel losse patronen die je vrij kunt gebruiken. Patronen mogen echter niet mee naar huis genomen worden.

Kan ik een keer komen kijken?

Als je een keer wilt komen kijken ben je van harte welkom. Je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via nummer 06-28502046.

Kan ik een gemiste les inhalen?

Een gemiste les bij de kinderen en tieners kan helaas niet worden ingehaald.  Bij de volwassenen kan een gemiste les worden ingehaald als er een plaats vrij is bij een van de andere lessen tijdens de lopende cursusperiode. Meedenken wordt erg gewaardeerd: meld je tijdig af als je zelf niet kunt zodat ook jouw vrije plaats door een ander benut kan worden.

Kan ik mijn eigen naaimachine meebrengen?

Als je in het bezit bent van een eigen naaimachine kun je deze altijd meebrengen. Handig als je de mogelijkheden van je machine (beter) wilt leren kennen of als je erg gehecht bent aan het werken op je eigen machine.

Ik heb geen naaimachine, kan ik dan toch op les komen?

Het is niet nodig om een eigen naaimachine te hebben als je de lessen komt volgen. Atelier voor jou heeft voor elke cursist goed functionerende naaimachines die je tijdens de lessen vrij kunt gebruiken.

Ik kan al een beetje naaien, kan ik dan meteen terecht op een vervolgcursus?

De ervaring leert dat ook cursisten die al wat ervaring hebben met naaien, veel baat hebben bij een beginnerscursus omdat alles uitgebreid wordt uitgelegd en je een logische werkwijze aanleert. Bovendien hebben cursisten die een beginnerscursus hebben gevolgd bij Atelier voor jou voorrang bij inschrijving voor een vervolgcursus. Direct instromen bij een vervolgcursus kan als er een plaats over is.

Ik kan nog echt helemaal niets met de naaimachine. Kan ik dan wel deelnemen aan een cursus?

Voor echte beginners is er speciaal de beginnerscursus ontwikkeld. Het gebruik van de naaimachine wordt helemaal vanaf het begin uitgelegd zodat je ook thuis aan de slag kunt gaan. Stap voor stap word je wegwijs gemaakt met de naaimachine, de gebruikelijke termen en alles wat er bij komt kijken om zelfstandig te kunnen werken met de naaimachine om je creaties vorm te kunnen geven.

Atelier voor jou draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders